Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Economie & Ondernemen

Premier Haïti lonkt naar investeerders regio en Afrika

Datum : 20/04/2013
Land : Haïti

Premier Haïti lonkt naar investeerders regio en Afrika

Premier Laurent Lamothe van Haïti heeft donderdag in Washington opgeroepen tot meer wederzijdse investering in Afrikaanse landen en in de Amerika’s. Hij pleit ook voor meer onderlinge handelssamenwerking in de Amerika’s en met zijn land. Lamothe (zie foto) wees daarbij op het recente bezoek van president Michel Martelly aan Suriname. Het streven van zijn regering is er op gericht de handel en economische betrekkingen met Suriname en andere Caricom-landen te bevorderen. Ook moet Haïti de nabijheid van de VS en de handelsovereenkomst met dat land benutten, om zo met andere landen de handelsbanden te versterken.

Lamothe was een van de hoofdsprekers tijdens de Americas-Africa Business Forum in het hoofdkwartier van de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS). De premier wees op de verschillende samenwerkingsovereenkomsten van zijn land met Ivoorkust. Deze overeenkomsten wil zijn land uitbreiden naar andere Afrikaanse landen. Haïti heeft de waarnemersstatus bij de Afrikaanse Unie. "Haïti is de Afrikaanse vertegenwoordiging in het Caribisch gebied", aldus Lamothe. 

Lamothe, die uit het bedrijfsleven komt, heeft zelf ook zakelijke belangen in Ivoorkust. Begin deze week heeft een Haïtiaans parlementslid nog een verzoek gedeponeerd om een onderzoek in te stellen naar mogelijke belangenverstrengeling en misbruik van staatsmiddelen door de premier en president Martelly.

Bron : De Ware Tijd
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug