Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Premier Jamaica in boetekleed door bouwfraude

Datum : 11/12/2011
Land : Jamaica

Premier Jamaica in boetekleed door bouwfraude

De Jamaicaanse premier Andrew Holness heeft vorige week in een toespraak op televisie excuses aangeboden aan zijn landgenoten voor een bouwschandaal van minimaal enkele miljoenen Amerikaanse dollars. De premier gaf toe dat zijn regering “te goed van vertrouwen is geweest en daar hebben tussenpersonen misbruik van gemaakt”. Hij voegde eraan toe de controle te verscherpen en de daders te vervolgen. 

De afgelopen weken is duidelijk geworden dat de directeuren van een semioverheidsbureau,  verantwoordelijk voor de uitvoer van wegenbouwprojecten met een waarde van 400 miljoen Amerikaanse dollar, zich samen met onderaannemers schuldig hebben gemaakt aan verduistering, oplichting en vriendjespolitiek.

Holness noemt het “triest” dat bepaalde delen van het project, hoe noodzakelijk ook voor de bevolking, niet kunnen worden gerealiseerd door de ontstane tekorten. Het wegennet van Jamaica bevindt zich door tientallen jaren van verwaarlozing in zeer slechte staat.


 

Bron : The Gleaner, Caribseek News
Bookmark and Share


Terug