Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Milieu & Natuur

Premiers Eman en Wescot-Williams naar klimaattop

Datum : 13/05/2012
Land : Brazilië

Premiers Eman en Wescot-Williams naar klimaattop

Premiers Mike Eman van Aruba en Sarah Wescot-Williams van Sint Maarten gaan met een stevige Nederlandse ambtelijke delegatie naar de internationale klimaatconferentie in juni in Rio de Janeiro. Staatssecretarissen Ben Knapen (Ontwikkelingssamenwerking) en Joop Atsma (Milieu) hebben dat aan de Tweede Kamer geschreven.

Eerder deze week besloot het Europees Parlement juist om niemand naar Rio te sturen vanwege de torenhoge kosten voor hotelovernachtingen. Aanvankelijk zou het Europees Parlement nog 12 man en 9 man ondersteuning sturen. Voor de Nederlandse delegatie zijn volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken zo goedkoop mogelijke hotels gezocht, die nog wel aan de veiligheidsnormen voldoen. Delegatieleden verblijven daarom niet in de dure hotels waarover ophef is ontstaan.

De Europese Unie voert namens de lidstaten, en dus ook namens Nederland, het woord tijdens de klimaatconferentie. GroenLinks wil volgende week opheldering van het kabinet. De partij is ontevreden over de samenstelling van de Nederlandse delegatie, waarin niet de premier of ministers zitten en ook geen jongeren vertegenwoordigd zijn.

Bron : RNW Caribiana
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug