Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Economie & Ondernemen

President Argentinië bevriest salarissen regeringsfunctionarissen

Datum : 30/01/2018
Land : Argentinië

President Argentinië bevriest salarissen regeringsfunctionarissen

De Argentijnse president Mauricio Macri kondigde op maandag 29 januari aan de salarissen van overheidsfunctionarissen in de uitvoerende macht te bevriezen. Dit betreft onder andere het salaris van hemzelf en vijfhonderd hoge regeringsfunctionarissen.

Ook zal een kwart van de ambtenaren die aangesteld zijn door ministers, onder wie bijvoorbeeld overheidsadviseurs, worden ontslagen. Daarnaast wordt het verboden voor familieleden van ministers een overheidspositie te bekleden.

Macri, die net terugkeerde van het Wereld Economisch Forum in Zwitserland, zei dat de regering niet kan worden uitgesloten van de bezuinigingsmaatregelen. “We willen de machtscultuur in Argentinië veranderen. We moeten allemaal iets afstaan voor het grotere geheel.” Enkele uren na de aankondiging namen verschillende familieleden van ministers ontslag.

Met de maatregelen zal ongeveer 75 miljoen dollar per jaar worden bespaard, een klein bedrag vergeleken met het geschatte begrotingstekort van 38 miljard dollar over 2017. Het is voornamelijk een symbolische boodschap. Macri komt uit een van de rijkste families van het land, die in de media vaak verschijnt als begunstigde van het overheidsbeleid. Met deze actie wil Macri laten zien de economische problemen van het land serieus te nemen.

Bron : El País, Latin American Herald Tribune
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug