Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Economie & Ondernemen

President Bachelet presenteert plan economie

Datum : 02/09/2014
Land : Chili

President Bachelet presenteert plan economie

De Chileense president Michelle Bachelet heeft gisteren aangekondigd dat ze 500 miljoen dollar zal toewijzen om de economie te versterken. De maatregel maakt deel uit van het noodplan "Reforzamiento de la Inversión 2014" (Versterking van de Investering 2014) en de overheid wil dit in het laatste kwartaal van het jaar uitvoeren.

"Deze maatregelen zijn bedoeld om de publieke investeringen te stimuleren in de resterende vier maanden van het jaar", zei de Chileense president.

Bachelet stelt dat de helft van het fonds uit de herverdeling van de overheidsbegroting zal komen en de rest uit de inkomsten van de belastinghervorming. Dit voorstel ligt in het Congres en zal naar verwachting binnenkort goedgekeurd worden.

Het plan is gebaseerd op zes punten: de effectieve uitvoering van de begrotingen van alle ministeries, de fondsen die al toegewezen zijn voor nieuwe projecten van het staats koperbedrijf Codelco en de staatsbank BancEstado, meer financiële middelen voor infrastructuur, vergunningen van overheidswegen en financiële steun aan kleine en middelgrote ondernemingen (kmo's).

De Chileense economie wordt geconfronteerd met een diepere terugval dan oorspronkelijk gedacht als gevolg van de daling in de prijs van het koper en een belangrijke daling van de particuliere investeringen.

Bron : BBC
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug