Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

President Guatemala mag toch scheiden

Datum : 11/04/2011
Land : Guatemala

President Guatemala mag toch scheiden

De rechtbank in Guatemala heeft geoordeeld dat president Álvaro Colom en zijn vrouw Sandra Torres toch van elkaar mogen scheiden. Dit betekent dat Torres zich verkiesbaar zal kunnen stellen voor de komende presidentsverkiezingen.

Volgens de grondwet van Guatemala mag naaste familie van de president zich niet verkiesbaar stellen. Om die reden besloten Colom en Torres hun huwelijk te verbreken. Vanuit verschillende hoeken kwam hierop grote kritiek. Zo leverden een groep studenten een petitie in bij de rechtbank om de scheiding te verbieden, en beschuldigde de belangrijkste kandidaat van de oppositie, Otto Perez Molina, het stel van het plegen van verkiezingsfraude.

In een emotionele toespraak zei Torres dat zij en haar man hun liefde voor Guatemala verkozen boven hun ‘grote en sterke’ liefde voor elkaar. Na de scheiding zal het stel onder andere ook gescheiden moeten wonen. Mocht Torres de verkiezingen winnen, dan is zij de eerste vrouwelijke president van Guatemala.

Bron : BBC
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug