Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

President Haïti: "Hulp wordt misbruikt"

Datum : 11/07/2011
Land : Haïti

President Haïti: "Hulp wordt misbruikt"

De Haïtiaanse president, Michel Martelly, heeft erkend dat een behoorlijk deel van de hulpgelden die het land heeft ontvangen voor de wederopbouw na de aardbeving, verkeerd is gebruikt. Dit zei hij tijdens zijn eerste officiële bezoek aan Spanje. “We hebben vier miljard dollar aan hulp ontvangen, maar eerlijk gezegd heb ik geen idee wat er met het meeste geld is gebeurd.”

De uitspraak is opmerkelijk omdat Martelly het Zuid-Europese land bezoekt om nieuwe investeerders aan te trekken. De president verklaarde: “De Haïtiaanse bevolking zit niet te wachten op geld, wel op elektriciteit en banen. Mijn regering wil slechts dat de investeerders de juiste voorwaarden scheppen zodat wij zelf de ontwikkeling van ons land kunnen realiseren.” Ook liet hij weten dat Spanje een grotere rol gaat spelen bij de ontwikkeling van toerisme in het Caribische land.  

De premier van Spanje, José Luis Zapatero, beloofde dat zijn regering zich sterk zal blijven maken voor Haïti. Hij kondigde de oprichting aan van een fonds van 50 miljoen euro bestemd voor de ondersteuning van kleine en middelgrote bedrijven.

Bron : El País
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug