Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

President Mexico wil ontploffing onderzoeken

Datum : 20/12/2010

President Mexico wil ontploffing onderzoeken

MEXICO - De Mexicaanse president Felipe Calderón heeft verzekerd dat de ontploffing van een oliepijpleiding, die afgelopen zondag aan 28 mensen het leven kostte, tot op de bodem zal worden onderzocht. De eerste onderzoeksresultaten wijzen in de richting van het illegaal aftappen van olie als meest waarschijnlijke oorzaak. Volgens Calderón, die de plek van de ramp bezocht, zullen de verantwoordelijken gevonden en gestraft worden.
Het ongeluk vond plaats in San Martín Texmelucan in de staat Puebla in Centraal-Mexico. De pijpleiding behoorde toe aan het nationale oliebedrijf Pemex. Er zijn minstens vijf zware ontploffingen waargenomen, die schade toe hebben gebracht aan gebouwen binnen een straal van drie kilometer. De vuurzee die ten gevolge van de explosie ontstond, heeft meer dan vijfduizend getroffen. Volgens Pemex had de brandweer het vuur, dat vroeg in de ochtend ontstond, laat in de middag onder controle.
(El País)


 

Bookmark and Share


Terug