Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Vrije tijd & Toerisme

President Peru sluit stadions

Datum : 28/09/2011
Land : Peru

Door de moord op een voetbalfan heeft de Peruaanse president Ollanta Humala besloten dat de nationale voetbalcompetitie dit jaar zonder publiek zal worden gespeeld. Dit kondigde de minister van Binnenlandse Zaken, Óscar Valdés, aan in een presentatie voor een veiligheidscommissie van het Peruaanse parlement.

Afgelopen zaterdag overleed de 24-jarige Walter Oyarce in het stadion van Lima tijdens de klassieker Universitario de Deportes tegen Alianza Lima. Net voor het einde van de wedstrijd barste er geweld los tussen fans van beide teams. Dit gebeurde op de tribune waar de mensen uit de hoogste sociale klasse zaten. Oyarce, fan van Alianza Lima, viel door het geweld tien meter naar beneden. Daar vielen fans van Universitario hem aan. “Ze gooiden met hem alsof hij een zak vuilnis was”, bevestigen ooggetuigen. Oyarce overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

De misdaad, gepleegd tijdens de belangrijkste wedstrijd van de Peruaanse competitie, heeft een golf van verbijstering teweeg gebracht in het land. Dit werd versterkt doordat de politie verdachten, die in het stadion waren aangehouden, onder druk van supporters van Universitario weer vrijlieten. Ook werd bekend dat een van de hoofdverdachten naar de Verenigde Staten is afgereisd. Hij boekte zijn ticket een uur na de wedstrijd.

Bookmark and Share


Terug