Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

President Rousseff kondigt uitbreiding programma Brasil Carinhoso aan

Datum : 30/11/2012
Land : Brazilië

President Rousseff kondigt uitbreiding programma Brasil Carinhoso aan

Donderdag kondigde de Braziliaanse president Dilma Rousseff de uitbreiding van het programma Brasil Carinhoso aan. Dit programma is de aanvulling op Bolsa Família.

Bolsa Família, het belangrijkste armoedebestrijdingsprogramma van de Braziliaanse overheid, geeft uitkeringen aan arme gezinnen als die hun kinderen naar school sturen. Dit programma wordt beschouwd als een van de meest effectieve maatregelen van de regering-Lula. Het programma Brasil Carinhoso (letterlijk: liefdevol) heeft als doel om armoede in gezinnen met jonge kinderen tegen te gaan. Dit wordt onder andere gedaan door het versterken van onderwijs, toename in crèches en extra gezondheidszorg (waaronder bijvoorbeeld vitaminesupplementen en bepaalde gratis medicatie vallen).

Ook geeft dit programma aan alle gezinnen met kinderen tot 6 jaar (die de Bolsa Família al ontvangen) maandelijks minimaal 70 reais (zo’n vijfentwintig euro) per persoon om armoede vanaf de kindertijd tegen te gaan. De uitbreiding houdt in dat dit programma vanaf 10 december ook beschikbaar zal zijn voor huishoudens met kinderen tot 15 jaar. Het Ministerie van Sociale Ontwikkeling en Hongerbestrijding zegt dat sinds het begin van dit programma negen miljoen mensen uit de extreme armoede ontsnapt zijn. Mensen met een inkomen lager dan 70 reais per maand worden door de Braziliaanse regering als extreem arm beschouwd.

 

 

 

Bron : BBC Brasil
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug