Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

President van Guyana gediagnosticeerd met kanker

Datum : 19/11/2018
Land : Guyana

President van Guyana gediagnosticeerd met kanker

De Guyanese president David Granger is gediagnosticeerd met kanker en zal een korte tweede fase van een behandeling ondergaan in een ziekenhuis in Cuba, zei de ambassadeur van zijn land in Havana. De 73-jarige president lijdt aan non-Hodgkin-lymfoom, zei ambassadeur Halim Majeed in een verklaring.

Granger onderging op 1 november een operatie in het Medisch Chirurgisch Onderzoekscentrum (CIMEQ) in Havana en werd vijf dagen later ontslagen, hoewel hij sindsdien op de Guyanese ambassade is gebleven. De president is op 14 november  begonnen aan de tweede fase van de behandeling en hij zal waarschijnlijk gedurende een korte periode van twee tot drie dagen in CIMEQ worden opgenomen, aldus Majeed.

In de afgelopen twee weken is de president "aan het werk geweest en heeft gerust in overeenstemming met het advies dat hij van zijn artsen ontving", zei de ambassadeur, eraan toevoegend dat Granger "in een goede gemoedstoestand" is en naar verwachting volledig zal herstellen .

Granger en zijn echtgenote reisden vorige maand naar Havana om te worden behandeld en te achterhalen wat de oorzaak was van zijn ongewone lichamelijke ongemakken. De verklaring legde uit dat de ziekte van de president werd vastgesteld na verschillende medische onderzoeken in het Cubaanse medische centrum. De president bedankte al diegenen die hem een volledig herstel toewensden en sprak zijn dank uit aan het ziekenhuis in Havana.

Granger is sinds 2015 president van Guyana.

Bron : Latin American Herald Tribune
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug