Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Presidente Kirchner had geen kanker

Datum : 09/01/2012
Land : Argentinië

Presidente Kirchner had geen kanker

Een presidentieel woordvoerder heeft aangegeven dat de Argentijnse presidente Cristina Fernandez de Kirchner helemaal geen kanker had. Afgelopen woensdag onderging ze een operatie om de vermoedelijke schildklierkanker te behandelen.

Maar testen die na de operatie werden uitgevoerd, wezen de aanwezigheid van kwaadaardige cellen in verwijderde knobbeltjes af, verklaarde woordvoerder Alfredo Scoccimarro. Dit nieuws werd met gejuich en verbazing ontvangen door de mensen die buiten het Austral Universiteitsziekenhuis in Pilar stonden.  

Door deze nieuwe diagnose heeft het medische team van de presidente bepaald dat de reeds ondergane operatie voldoende is en dat verdere behandeling op dit moment niet nodig is.
De Kirchner is al ontslagen uit het ziekenhuis en in haar ambtswoning sterkt ze nu weer aan.

Fernandez is een van vele Latijns-Amerikaanse leiders waarbij de afgelopen tijd kanker was geconstateerd. President Chávez van Venezuela, de Paraguayaanse leider Fernando Lugo en voormalig president van Brazilië Luiz Inacio Lula da Silva zijn afgelopen jaar allemaal aan kanker geopereerd.

Bron: BBC

Bron : BBC
Bookmark and Share


Terug