Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Presidentskandidaten Peru vechten in debat om zwevende kiezer

Datum : 31/05/2011
Land : Peru

Presidentskandidaten Peru vechten in debat om zwevende kiezer

De beslissende periode in de verkiezingscampagne in Peru is begonnen. Vijf juni zullen de Peruanen in de tweede ronde een president kiezen. Afgelopen zondag traden de laatste twee kandidaten op tv met elkaar in debat. Keiko Fujimori en Ollanta Humala deden niet veel meer dan vragen ontwijken, de zwakke punten van de ander benadrukken en geforceerd glimlachen.

Na afloop konden zelfs de commentatoren niet goed uitmaken wie er nu eigenlijk gewonnen had.  Hoewel politieke analisten voorspelden dat dit debat waarschijnlijk weinig invloed zal hebben op de campagne, werd er toch zeer naar uitgekeken.

Fujimori en Humala staan erg dichtbij elkaar in de peilingen en de verkiezingen hebben gezorgd voor polarisatie onder de Peruaanse bevolking. De rechtse Keiko Fujimori zou iets voorliggen op haar tegenstander Humala, maar het is nu in het belang van hen beide de grote groep zwevende kiezers, ongeveer twintig procent van de Peruanen, komende vijf juni voor zich te winnen. 

Bron : El País, El Observador
Bookmark and Share


Terug