Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Prijs voor koffie van voormalige FARC-soldaten

Datum : 17/10/2019
Land : Colombia

Prijs voor koffie van voormalige FARC-soldaten

Koffiebonen geproduceerd door voormalige strijders van de Revolutionaire Strijdkrachten van Colombia (FARC) in de bergen van Miranda en Toribío zijn bekroond met de Ernesto Illy Internationale Koffieprijs in New York. Het gaat om koffiemerk La Esperanza, geëxporteerd door het bedrijf Ascafé, en deel van een project dat wordt ondersteund door de lokale overheid van Cauca en het Comité van Koffieproducenten.

De prijs werd uitgereikt in het hoofdkantoor van de Verenigde Naties aan Gerardo Montenegro, van het Comité van Koffieproducenten, Carlos Arturo López van Acafé en Gouverneur Oscar Campo. “Honderdduizend kilo bonen voor verkoop was het doel van de veertien coöperaties die de voormalige FARC vertegenwoordigen om een begin te maken aan de opbouw van een land met mogelijkheden”, zei Campo. Het product wordt verbouwd door voormalig soldaten binnen de Ecomún coöperatie, Nueva Vida en het Spirit of Peace Plan.

Antonio Pardo, die leiding geeft aan de projecten van de FARC, deelde zijn vreugde over het behalen van de prijs, temeer omdat de koffie geproduceerd is door voormalig strijders en werd verkozen uit meer dan 5.000 monsters wereldwijd. “Het is een prijs die de toewijding van de voormalige strijders aan de vrede  ratificeert en bevestigt dat we in staat zijn om dit departement verder te ontwikkelen”, aldus Pardo. 

Bron : telesur
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug