Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Economie & Ondernemen

Prijzen vliegtickets Amsterdam-Paramaribo niet te hoog

Datum : 19/06/2012
Land : Suriname

Prijzen vliegtickets Amsterdam-Paramaribo niet te hoog

Volgens de Nederlandse Mededingingsauthoriteit (NMa) zijn de prijzen voor vliegtickets van KLM en SLM op de route van Amsterdam naar Paramaribo niet te hoog. De NMa presenteerde de resultaten van een tweejaar durend marktonderzoek in een rapport. De Vereniging van Reizigers (VVR) heeft om het onderzoek gevraagd, omdat zij van mening is dat KLM en SLM misbruik maken van hun machtspositie en zo de prijzen te hoog houden.

In het rapport wees de NMa de klacht van de hand dat KLM en SLM misbruik maken van hun machtspositie. Als belangrijke reden hiervoor werd op Martinair gewezen, die sinds 2006 ook op de route vliegt. In het rapport schrijft de NMa: “Maar aangezien de tarieven van de KLM en de SLM moeilijk winstgevend en blijvend te maken zijn, kan in het midden worden gelaten of er sprake is van een economische machtspositie of van een collectieve economische machtspositie van KLM of SLM gezamenlijk op de route Amsterdam Paramaribo vice versa”.

De VVR heeft meteen gereageerd op de onderzoeksresultaten en laten weten het er niet mee eens te zijn. De voorzitter van de VVR, Mahin Jankie, sprak zijn onvrede uit dat de VVR, reizigers en reisbureaus niet betrokken zijn in het onderzoek. Deze week wordt er een hoorzitting gehouden over de vliegtarieven van de KLM en SLM op de route.

 

Bron : No Spang
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug