Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Pro abortus demonstratie in Chili

Datum : 11/11/2014
Land : Chili

Pro abortus demonstratie in Chili

Verschillende organisaties in Chili hebben vandaag opgeroepen tot een protest tegen de voortdurende schending van de seksuele en reproductieve rechten door de regering en de rechten van meisjes en vrouwen tegen criminalisering van de abortus in het land. Chileense vrouwen eisen de mogelijkheid om zelf te kunnen beslissen over hun zwangerschap in een openbaar, participatief en democratisch debat. 

In een week tijd zijn er twee gevallen bekend gemaakt van twee meisjes die gedwongen zijn om hun ongewilde zwangerschap voort te zetten. In beide gevallen gaat het om slachtoffers van seksueel  misbruik door respectievelijk een vader en een  broer. Beide gevallen zijn ernstige en herhaalde schendingen van mensenrechten.

De Chileense wetgeving is al eerder gemaand om met spoed wijzigingen in de huidige wet door te voeren en de Verenigde Naties heeft onlangs gewezen op de noodzaak om abortus in Chili te legaliseren. Er is bezorgdheid over tienermoeders en de mogelijke lichamelijke en psychische gevolgen van hun ongewilde zwangerschap.

Tenzij de wetgeving gewijzigd wordt, blijft dit een feit van sociale onrechtvaardigheid en ongelijkheid, want meestal zijn de slachtoffers meisjes en vrouwen die in armoede leven. 
 

 

Bron : Dinamo
Bookmark and Share


Terug