Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Prominente advocaat vermoord op Trinidad

Datum : 07/05/2014

Prominente advocaat vermoord op Trinidad

De prominente advocaat en voormalig onafhankelijke wetgever Dana Seetahal is afgelopen zondag doodgeschoten op Trinidad. De 58-jarige Seetahal, een voormalig docent op de Hugh Wooding Law School, werd vermoord in een buitenwijk van de hoofdstad Port of Spain. Ze werd dood op de bestuurdersstoel in haar auto gevonden. Volgens lokale media blokkeerde een auto haar wagen, terwijl vanuit de andere auto op haar geschoten werd.

De moord op de advocaat leidde tot geschokte reacties op Trinidad en in de regio. In een verklaring stelt de politiek leider Austin Warner dat “de brutale manier waarop mevrouw Seetahal is geëxecuteerd een schokkende herinnering is aan de tragische stand van Trinidad op het gebied van criminaliteit en algemene veiligheid.”

De minister van Nationale Veiligheid Gary Griffith beschreef de moord op de advocaat als “goed georganiseerd”. Hij voegde er aan toe dat haar dood een groot verlies is voor haar vakgebied, het land en de regio. Hij heeft de politiecommissaris opdracht gegeven alle beschikbare middelen in te zetten om de moord op te lossen.

Seetahal werkte op het moment van haar dood als aanklager in de opzienbarende moordzaak van Vindra Naipaul-Coolman, die in 2006 op gruwelijke wijze werd vermoord.

Bron : Caribbean360
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug