Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Prostituees stijden tegen pedofilie

Datum : 20/06/2011
Land : Colombia

Prostituees stijden tegen pedofilie

Prostituees uit de Colombiaanse stad Cartagena hebben in samenwerking met de autoriteiten en verschillende NGO’s de oorlog verklaard aan kinderprostitutie in de Caribische badplaats. 

De prostituees geven leiding aan verschillende projecten die ondermeer taxibestuurders en horecamedewerkers inzetten tegen criminele organisaties die naar schatting zo’n tweeduizend minderjarige sekswerkers exploiteren. Taxichauffeurs zijn betrokken bij het project omdat in de autorit naar het centrum toeristen vaak vragen wat de mogelijkheden zijn op seksueel gebied in Cartagena.

“Toeristen denken dat met geld alles te koop is. We willen ze een halt toeroepen. Wanneer ze vragen om een kind, moeten medewerkers uit de toeristische sector hier niet langer aan meewerken.”,  aldus een prostituee uit de badplaats.

 

Het bereiken van dit doel zal echter niet meevallen, aangezien de handel zich tegenwoordig steeds minder in het openbaar afspeelt. Vroeger zag men in het openbaar groepjes kinderen wachten op een klant,  die er vervolgens een paar uitkoos en meenam naar zijn hotel. Tegenwoordig worden reeds vooraf op het internet contacten gelegd en afspraken gemaakt. Hoewel de meerderheid van taxichauffeurs zich welwillend opstelt, betwijfelt een enkeling of zijn hulp nut heeft.

 

 

Bron : El Tiempo
Bookmark and Share


Terug