Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Prostitutieschandaal Cartagena

Datum : 15/04/2012
Land : Colombia

Prostitutieschandaal Cartagena

Elf Amerikaanse veiligheidsmensen van de geheime dienst zijn tijdens de Top van de Amerika’s dit weekend in Cartagena betrokken bij een prostitutieschandaal. Ze zijn naar huis gestuurd. Het incident heeft Washington ernstig in verlegenheid gebracht en zet een domper op het charme-offensief van president Obama voor Latijns Amerika.

Prostituees werden naar het hotel gebracht, volgens een Colombiaanse politiebron. Het gebeuren overschaduwde een aantal veel belangrijkere zaken. Lokale autoriteiten waren geschokt wegens de slechte publiciteit voor hun stad en het schandaal viel slecht in de regio. “De gringo’s denken dat Latijns Amerika een bordeel is en daar gedragen ze zich naar”, zei een Venezolaans politiek commentator op Twitter.

Obama kreeg ook te maken met een zelden geziene eenheid in Latijns Amerika: de landen willen dat Cuba aanwezig is op de volgende Top van de Amerika’s. De Argentijnse minister van Buitenlandse Zaken zei dat de slotdeclaratie van de top was uitgesteld over de kwestie Cuba: 32 landen steunen de aanwezigheid van Cuba, maar de VS spreken hun veto uit.

Bron : Mercopress
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug