Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Protest bij Consulaat-Generaal Suriname tegen amnestiewet

Datum : 08/12/2012
Land : Suriname

Protest bij Consulaat-Generaal Suriname tegen amnestiewet

Op 7 en 8 december is het 30 jaar geleden dat 15 democratische Surinaamse zonen op brute en laffe wijze in opdracht van de toenmalige legerbevelhebber, de huidige president van Suriname, Desi Delano Bouterse, in het Fort Zeelandia werden gemarteld en standrechtelijk geëxecuteerd.

Op 30 november 2007 begon uiteindelijk het proces in Paramaribo tegen de moordenaars. Dit proces wordt steeds weer door de hoofdverdachte Desi Bouterse vertraagd. En met de aanname van de amnestiewet in april 2012, is de hoop op een spoedige afloop van het Decemberproces stukgeslagen. Toch heeft het Comité Herdenking Slachtoffers Suriname het vertrouwen dat het recht in Suriname zal zegevieren. De schanddaden van het militair regime uit de jaren tachtig mogen niet ongestraft blijven, zeker niet nu de hoofdverdachte is gekozen  tot president van Suriname.

Om kracht bij te zetten aan dit geloof organiseert het Comité Herdenking Slachtoffers Suriname, 30 jaar na dato, op zaterdag 8 december een stille fakkel protestbijeenkomst voor het Consulaat-Generaal van de Republiek Suriname aan De Cuserstraat 11 in Amsterdam Buitenveldert.

Verzamelen vanaf 17.00 uur hoek De Cuserstraat/Amstelveenseweg. Bus 170/172 vanaf CS. Na deze protestbijeenkomst vindt de herdenkingsbijeenkomst plaats in de Mozes & Aäronkerk, Waterlooplein 207, Amsterdam. Metro 51, 53, 54 / tram 9, 14 (halte Waterlooplein). Het comité roept iedereen op aanwezig te zijn bij deze stille protestbijeenkomst tegen de Amnestiewet.

 

Bron : Waterkant
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug