Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Milieu & Natuur

Protest Caricom tegen Brits radioactief transport

Datum : 02/01/2013

Protest Caricom tegen Brits radioactief transport

Caricom heeft een waarschuwing laten horen tegen plannen van Groot-Brittannië om radioactief afval via het Caribisch gebied naar Japan te verschepen. Caricom-voorzitter Kenny Anthony stelt dat de verscheping enorme risico’s voor de bevolking in de regio met zich meebrengt, mocht zich een calamiteit voordoen.

In een verklaring roept Anthony, die ook premier is van St. Lucia, Londen op het geplande transport van het radioactieve materiaal via de Caribische Zee af te blazen. Anthony haalt aan dat dit de vijftiende verscheping van radioactief afval wordt en dat de Caricomleiders alle voorgaande keren krachtig hebben geprotesteerd.

De regio is volgens hem "zeer teleurgesteld" over de continue wijze waarop het Verenigd Koninkrijk de protesten hiertegen van het Caribisch Gebied negeert. Vooral gelet op de historische banden tussen de regio en Engeland zou Londen de protesten serieus moeten nemen, meent de Caricom-voorzitter.

Bron : De Ware Tijd
Bookmark and Share


Terug