Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Protest in Argentinië om watertekort

Datum : 25/08/2011
Land : Argentinië

Bewoners van de zuid Argentijnse stad Ushuaia zijn in opstand gekomen wegens het tekort aan drinkwater waar ze al ruim een maand onder lijden. Ondanks de vele beloften die zijn gemaakt door de provinciale regering om de inwoners financieel te compenseren en de aanvoer te normaliseren, is de maat vol voor de stadsbewoners.

Na overleg via verschillende sociale media besloten de actievoerders gisteren tot het houden van een cacerolazo, een protest waarbij op potten en pannen wordt geslagen om de eisen kracht bij te zetten, op de stoep van het gouverneurshuis. De oproep voor de protestmars begon op Facebook door een groep die zichzelf de volgende naam geeft: “Laten we stoppen met betalen voor water totdat de aanvoer is genormaliseerd”. Vervolgens verspreidde de oproep zich naar andere sociale media.

In Ushuaia schommelt de toevoer van drinkwater per wijk. In sommige wijken heeft men drie uur toegang tot water, in andere wijken een uur langer. Vele gebruikers klagen dat het weinige water dat beschikbaar is, niet geschikt is voor consumptie omdat het resten bevat van sojaolie.
 

Bron : Página12
Bookmark and Share


Terug