Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Protesten na vrijspraak in zaak Marita Verón

Datum : 13/12/2012
Land : Argentinië

Protesten na vrijspraak in zaak Marita Verón

Demonstranten in Argentinië gingen de confrontatie met de politie aan en belaagden openbare gebouwen nadat gisteren 13 personen werden vrijgesproken voor de ontvoering en het dwingen tot prostitutie van Marita Verón tien jaar geleden. Volgens activisten was Verón, die nog steeds vermist is, één van de slachtoffers van mensensmokkel en illegale prostitutie. De vrijspraak van de verdachten is voor hen een grote fout in de rechterlijke uitspraak.

De protesten vonden plaats in verschillende Argentijnse steden. In Buenos Aires liepen de demonstraties uit in geweld en vernieling. Ook in Tucumán, de provincie waar Verón vandaan komt, vonden ongeregeldheden plaats tussen politie en manifestanten.

De moeder van Marita Verón, Susana Trimarco, heeft met haar campagne om haar dochter te redden ook honderden vrouwen gered van seksuele slavernij. De rechter die de zaak behandelde, zei dat er niet voldoende bewijs was dat Verón slachtoffer geweest zou zijn van mensensmokkel.

Bron : BBC World
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug