Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Protesten tegen Confederations Cup

Datum : 15/06/2013
Land : Brazilië

Protesten tegen Confederations Cup

Volgens de Braziliaanse politie hebben ongeveer duizend mensen zaterdag in de Braziliaanse hoofdstad Brasilia geprotesteerd tegen de Confederations Cup. De betogers vinden dat het geld dat uitgegeven wordt aan dit voetbaltoernooi beter aan andere doeleinden besteed zou kunnen worden. 

De demonstraties begonnen voor het Nationaal Stadion, waar zaterdag de openingswedstrijd van het voetbaltoernooi plaatsvond. Daarna togen de betogers naar andere delen van Brasilia. De demonstranten droegen borden en spandoeken met teksten als: "We willen geen stadions, we willen meer ziekenhuizen" en "We hebben geen stadions nodig, maar onderwijs, gezondheid en veiligheid".

Carlos Carone, woordvoerder van het departement voor openbare veiligheid van de stad, zei dat de demonstratie ongeveer drie uren heeft geduurd en dat er geen botsingen waren tussen de politie en betogers. Lokale media melden echter dat de politie traangas, rubber kogels en pepperspray heeft gebruikt om de menigte uiteen te jagen.

De protesten kwamen een dag nadat politie en demonstranten vrijdag met elkaar slaags raakten in de stad São Paulo. Daar ging het protest over de verhoging van de bus- en metrotarieven.

Bron : BBC World, De Ware Tijd, AP
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug