Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Protesten tegen regering in Argentinië

Datum : 01/06/2012
Land : Argentinië

Protesten tegen regering in Argentinië

In de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires zijn gisteravond verschillende protesten gestart tegen de regering van president Kirchner. Mensen slaan op pannen om het regeringsbeleid aan de kaak te stellen. Het protest werd georganiseerd via de sociale media en vindt vooral plaats in de rijkere buurten van de stad. 

Leuzen op de sociale media geven aan dat het protest tegen verschillende zaken gericht is. Er wordt onder andere gewezen op te weinig medicijnen, beperkingen op handel, de macht van bedrijven, verbaal geweld, straffeloosheid, een autoritaire staat en corruptie. 

De protesten vinden vooral plaats in de wijken met de meeste koopkracht, zoals Recoleta, Belgrano en Palermo. In de armere wijken zijn vooralsnog geen protesten. Héctor Kopp, directeur van ngo Vientos Limpios del Sur, heeft hierop kritiek: ''Pas als er protesten zijn in arme delen van de stad weet je dat er echt iets mis is met het land. Dit is iets van de hoge klassen in Recoleto, daar hebben wij niets mee te maken''. Ook op de sociale media is kritiek te horen. Op twitter schreef iemand dat de mensen die protesteren slaan op de pannen die hun huishoudsters net hebben afgewassen. 

Bron : El País
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug