Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Protesten tegen restauranteigenaar

Datum : 24/11/2013
Land : Colombia

Protesten tegen restauranteigenaar

In Colombia vonden de afgelopen week verspreid over verschillende steden protesten plaats tegen de uitlatingen van restauranteigenaar Andrés Jaramillo. Jaramillo is eigenaar van de grill-barbecueketen Andrés, carne de res (Andrés, vlees van het rund). Enkele weken terug werd op een parkeerplaats naast een Andrés-restaurant een jonge bezoekster verkracht door twee andere mannelijke bezoekers van het restaurant. Gevraagd om een reactie van een lokaal radiostation zei Andrés Jaramillo over het slachtoffer: “Je kunt je afvragen in hoeverre de jongedame zelf schuldig is. Haar rokje was wel érg kort.”  

Direct na zijn uitlatingen riepen individuen, vrouwen- en burgerorganisaties via sociale media op tot een boycot van de eetketen. Anderen verklaarden om op de stoep bij een van de Andrés-vestigingen te gaan protesteren. Afgelopen week verzamelden zich voor de deur van de Andrés-vestiging in Noord-Bogotá tientallen actievoerders, waaronder jonge vrouwen in minirok, die spandoeken droegen met slogans tegen verkrachters, vrouwenhaat en geweld tegen vrouwen: “Met of zonder kleding, dit is mijn lichaam, daar blijf je vanaf!”

 
 
Bron : Semana
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug