Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Protestkruisiging door Paraguayaanse buschauffeurs

Datum : 29/08/2013
Land : Paraguay

Protestkruisiging door Paraguayaanse buschauffeurs

De handen van acht Paraguayaanse chauffeurs werden drie weken geleden met stalen spijkers aan een kruis genageld. De chauffeurs protesteren tegen hun ontslag en eisen hun baan terug.

Het aantal gekruisigden liep woensdag op naar negen, toen de vrouw van vakbondsleider Juan Villalba zich uit solidariteit met de chauffeurs ook liet vastnagelen aan een kruis. Vier anderen zijn al 35 dagen in hongerstaking. Volgens Villalba werden de acht chauffeurs ontslagen nadat ze hun werkgever vroegen om niet alleen overuren, maar ook ziektekostenverzekering en bijdrage aan het pensioenfonds te betalen.
 
De manager van de busmaatschappij zei toe dat vijf van de buschauffeurs hun baan terug kunnen krijgen. De andere drie krijgen vergoedingen volgens arbeidswetgeving, ook zal voor hen een baan bij andere busmaatschappijen gezocht worden. Villalba gaf aan dat het protest pas stopt als alle acht chauffeurs hun baan terugkrijgen.

 

Bron : BBC Mundo, El Universal
Bookmark and Share


Terug