Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Puertoricanen eisen sneller herstel elektriciteit

Datum : 16/01/2018

Puertoricanen eisen sneller herstel elektriciteit

Honderden Puertoricanen, onder wie burgemeesters van verschillende steden, gingen 15 januari in verschillende gemeenten de straat op. Ze eisten een sneller herstel van de gebrekkige elektriciteitsvoorzieningen van het eiland.

Op 20 september 2017 verwoestte orkaan Maria een groot deel van de infrastructuur van het eiland, waaronder een groot deel van de water- en elektriciteitsvoorzieningen. Vier maanden later zit meer dan een derde van de bewoners nog steeds zonder stroom. In sommige gemeenten ligt dit aantal aanzienlijk hoger. De burgemeester van Caguas, de op vier na grootste stad van Puerto Rico, zei dat slechts veertig tot vijfenveertig procent van de huizen in zijn stad elektriciteitsvoorzieningen had.

De burgemeester van de centraal gelegen stad Cayey zei dat de “gouverneur zich bewust moet worden van de werkelijkheid om zonder water en elektriciteit te leven. Het is zwaar om te zien hoe mensen sterven en ziektes alsmaar verergeren. Als de gouverneur de omvang van dit probleem kende zou hij niet in Washington zijn, maar in Puerto Rico.”

Bron : Latin American Herald Tribune, El Nuevo Día
Bookmark and Share


Terug