Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Economie & Ondernemen

Quito krijgt nieuw 'veiliger' vliegveld

Datum : 11/02/2013
Land : Ecuador

Quito krijgt nieuw 'veiliger' vliegveld

Een van ’s werelds meest spectaculaire vliegtuiglandingen behoort komende week tot het verleden. Dan sluit het vliegveld van de Ecuadoraanse hoofdstad Quito,dat ingeklemd ligt tussen vulkanen en wolkenkrabbers in de winderige Andes. 

Mariscal Sucre international airport stond lang bekend als moeilijk aan te vliegen en met verraderlijk weer. Het leidde tot negen fatale ongelukkn in de afgelopen dertig jaar. Om te landen, moesten piloten dichtbevolkte berghellingen omzeilen en dan naar beneden duiken naar de drie kilometer lang landingsbaan in het centrum van Quito. Er moest scherp worden opgestegen, wat een belasting is voor motoren die niet op volle kracht kunnen werken door de ijle lucht op een hoogte van 2800 meter. 

Sinds de opening in 1960 zijn deze uitdagingen bekend bij bemanningen in Latijns Amerika die deze drukke luchthaven aandoen. Er zijn gemiddeld 220 vluchten per dag en circa tien miljoen passagiers per jaar. Maar met de groei van de stad om de luchthaven heen, moesten bewoners de herrie van half zes ’s ochtends tot twee uur ’s nachts verdragen en liepen ze het risico van ongelukken. Sinds 1984 zijn er vier vliegtuigen gecrashed tegen gebouwen, waarbij 135 mensen omkwamen. Andere rampen zijn veroorzaakt door navigatiefouten, waardoor vliegtuigen tegen de flanken van vulkanen aanvlogen. 

De sluiting van het oude vliegveld heeft echter net zoveel te maken met business als met veiligheid. De luchthaven had haarmaximale capaciteit bereikt. Voor uitbreiding wordt een nieuw vliegveld in gebruik genomen in Tababela, 12 mijl buiten het stadscentrum.  Ook hierover bestaan controverses. Het is gebouwd voor de afhandeling van 290 vluchten per dag en de wegverbinding is slecht. Gezien de files, kan de trip vanuit de stad zo’n negentig minuten duren. De luchthaven ligt in landbouwgebied en de landingsbaan is een kilometer langer dan op het oude vliegveld, wat het aantal ongelukken kan terugbrengen. Het ligt ook 400 meter lager, wat de capaciteit van de motoren enigszins ten goede komt. 

Autoriteiten zeggen dat het nieuwe vliegveld intercontinentale vluchten kan afhandelen, wat eerder niet mogelijk was. Freddy Equez Rivera, hoofd van de luchtvaartdienst, meent dat vliegoperaties makkelijker zullen worden en dat de eenvoudiger aanvliegroute voor veiligere vluchten zal zorgen. Dit laatste wordt door veel piloten betwijfeld. “Piloten zij het daar niet mee eens. Het microklimaat van de vallei waar het vliegveld ligt, is erg gecompliceerd en er is 80 procent van het jaar slech zicht”, zegt Stephano Rota, een piloot die is aangesloten bij de vakbond. “Het huidige vliegveld is waarschijnlijk een van de vijf moeilijkste in Latijns Amerika, maar het nieuwe kan een nog grotere uitdaging zijn.” 

De verhuizing is deel van een wereldwijde trend om belangrijke vliegvelden buien de stadscentra te brengen. Zo is de luchthaven Kai Tok bij Hong Kong verdwenen. Maar spanningszoekers en vliegsimulatoren die moeilijke landingen willen ervaren,kunnen nog steeds terecht op de vliegvelden van Cuzco, Innsbruck, Kathmandu, St Barts en elders. 

Foto: Kinderen voetballen op een schoolplein, als er een vliegtuig landt op Mariscal Sucre in Quito. 

Bron : The Guardian
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug