Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Radiomaker vermoord tijdens uitzending

Datum : 12/10/2014
Land : Mexico

Radiomaker vermoord tijdens uitzending

In de Mexicaanse deelstaat Sinaloa zijn luisteraars getuige geweest van een moord toen tijdens een uitzending onbekenden de radiopresentator doodden. 

Twee mannen liepen op zaterdagochtend de studio binnen. Volgens ooggetuigen opende een man van dichtbij het vuur op Atilano Román die midden in zijn programma over de landbouw zat. Kort na aankomst in een privékliniek overleed hij. Niemand van de aanwezigen in de studio raakte gewond. Dit bevestigen lokale media.  

Naast radiomaker was Atilano Román ook de omstreden aanvoerder van enkele dorpen in Sinaloa die moesten worden ontruimd voor de aanleg van een stuwdam vanaf 2006. In ruil voor hun vertrek beloofde de deelstatelijke en nationale overheid de dorpsbewoners een compensatiefonds van ruim 4 miljoen euro. Román klaagde herhaaldelijk in de media dat de dorpelingen slechts een tiende deel van het beloofde bedrag hebben ontvangen. Om zijn kritiek kracht bij te zetten richtte hij ondermeer wegblokkades op en organiseerde demonstraties.

De laatste jaren nam vooral op lokaal nivo de kritiek op hem toe. Dorpsbewoners en andere critici beschuldigden hem van corruptie en graaien uit het compensatiefonds. 

 

Bron : Proceso, El Sol de Sinaloa
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug