Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Radiopresentator in brand gestoken tijdens uitzending

Datum : 30/10/2012
Land : Bolivia

Radiopresentator in brand gestoken tijdens uitzending

Een Boliviaanse radiojournalist, Fernando Vidal, is aangevallen terwijl hij bezig was met een radioshow in de zuidelijke stad Yacuiba. Het personeel van Radio Popular verklaarde dat vier gemaskerde mannen de studio binnendrongen en de presentator overgoten met benzine en in brandstaken. De 78-jarige Vidal  en een ander personeelslid hebben hierbij brandwonden opgelopen.

Volgens bekenden was Vidal bezig met een rapportage over smokkel in het grensgebied toen de aanval gebeurde. Vooral vloeibaar petroleumgas wordt steeds meer de grens over gesmokkeld. Yacuiba is slechts drie kilometer verwijderd van de Argentijnse grens. Vidal heeft brandwonden op zijn gezicht, armen en borst en ook studiotechnicus Karen Anza raakte  bij de aanval gewond. Volgens sommige ooggetuigen hebben de aanvallers ook molotovcocktails gegooid.

Volgens zijn schoonzoon is Vidal een harde criticus van de provinciale overheid en uitte hij zijn kritiek op de radio. Hij gelooft dat er politieke redenen zijn voor de aanval, maar de politie heeft nog geen commentaar gegeven over de mogelijke motieven. Wel zijn er drie mensen gearresteerd op verdenking van deelname aan de aanval.
 

Bron : BBC
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug