Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Radiopresentator moet feministen uitnodigen

Datum : 24/12/2018
Land : Argentinië

Radiopresentator moet feministen uitnodigen

Een Argentijnse radiopresentator die beschuldigd wordt van vrouwenhaat, heeft de opdracht gekregen om gedurende vijf maanden elke week een feministische gast te ontvangen als onderdeel van een deal met openbare aanklagers. Angel Etchecopar mag zijn gasten tien minuten lang niet onderbreken, noch mag hij ze bekritiseren nadat ze zijn uitgesproken.

Het bevel komt nadat officieren van justitie hem beschuldigd hebben van discriminatie op grond van geslacht. Hij had zijn programma op Radio 10 gebruikt om feministen aan te vallen als "feminazis" en "walgelijke mensen". Aanklager Federico Vilalba Diaz vertelde de krant La Nación dat Etchecopar beschuldigd was van “respectloze, beledigende, denigrerende en discriminerende” uitbarstingen tegen vrouwen.

"Maar Etchecopar kwam met een berouwvolle houding naar het onderzoek en toonde zich heel anders dan de persoonlijkheid die ik in de media had gezien", zei Diaz. Etchecopar - bijgenaamd "Baby" - overtuigde de autoriteiten van zijn verlangen om zijn manier van doen te veranderen en een vrouwelijke rechter stemde toe om de zaak tegen hem te laten vallen ten gunste van een proefoplossing, aldus La Nación.

Volgens de voorwaarden van de overeenkomst zullen officieren van justitie een lijst van genderspecialisten verstrekken en de Argentijnse speciale aanklager voor gendergelijkheid, Veronica Guagnino, zal komen met onderwerpen voor discussie. Etchecopar moet ook voorkomen dat hij een jaar lang discriminerende opmerkingen. Als hij de voorwaarden overtreedt, zal de zaak tegen hem worden heropend.

Bron : BBC World News
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug