Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Vrije tijd & Toerisme

Razendsnel naar de Argentijnse kroon

Datum : 08/12/2017
Land : Argentinië

Razendsnel naar de Argentijnse kroon

Tijdens het weekend van 8 tot 10 december wordt in Buenos Aires de finale gereden van de in Argentinië razend populaire racewedstrijden met toerwagens (racewagens op basis van een bestaand autotype dat vrij te koop is en op de openbare weg kan rijden).

De Vuurlandse coureur Lucas Yerobi zal op het circuit ‘Oscar y Juan Galvéz’ een gooi doen naar de ‘kroon’ in Klasse 3. Op deze laatste wedstrijddag van het seizoen zal hij 19,5 secondes goed moeten maken op zijn concurrent Juan Cruz Talamona om zich de kampioen van 2017 te mogen noemen.

Yerobi heeft goede herinneringen aan het circuit na een eerdere overwinning hier. Toch weet hij dat hij slechts als eerste onder de geblokte finishvlag door zal rijden als hij een perfecte race rijdt en alles uit zijn Renault Clio weet te halen.

“We zijn volkomen rustig, er is geen druk, we zien deze finalerit gewoon als een wedstrijd als alle andere”, volgens de door ZP sport gesponsorde Yerobi. “In elke race geven we altijd alles en de resultaten tot nu toe uitstekend. Zó goed zelfs dat we nu kampioen kunnen worden.”

“Ik heb het volste vertrouwen in de auto en in de monteurs. Ik weet dat ze keihard gewerkt hebben en ik zal vanaf vrijdag alles geven om hen terug te betalen. Er is geen ruimte voor fouten. Ik dank alle fans, vrienden, familieleden en vooral ZP Sport voor hun steun tijdens dit fantastische jaar”, aldus de inwoner van Ushuaia.

Bron : El Diario del Fin del Mundo
Bookmark and Share


Terug