Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Milieu & Natuur

Rechtbank besluit tot doorgaan bouw dam in Amazonegebied

Datum : 28/08/2012
Land : Brazilië

 Rechtbank besluit tot doorgaan bouw dam in Amazonegebied

 

In Brazilië heeft de Hoge Raad besloten dat de werkzaamheden aan een grote dam in het hart van het Amazonegebied weer verder moeten gaan. Dit vonnis vernietigt een uitspraak die een lagere rechtbank eerder deze maand deed. Deze rechtbank besloot at het werk aan de Belo Monte Dam opgeschort moest worden totdat gemeenschappen die in het gebied wonen, geraadpleegd worden.
 
Milieuactivisten en activisten voor de rechten van inheemse volkeren hebben kritiek geuit op de bouw van de dam. Als de bouw doorgaat, zal dit volgens hen desastreuze gevolgen hebben voor de mensen en dieren in het gebied. Er zouden nu zo’n 40.000 mensen in het gebied wonen, dat door de bouw van de dam onder water komt te staan. 
 
De regering heeft op de kritiek gereageerd en meldt dat de dam van belang is voor de economie van het land. De dam zal voorzien in hernieuwbare energie en dit zal bijdragen aan economische groei van Brazilië. 
 
 
Bron : Miami Herald
Bookmark and Share


Terug