Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Rechter Aruba legt voor de eerste keer tbs op

Datum : 07/07/2018
Land : Aruba

Rechter Aruba legt voor de eerste keer tbs op

Voor de eerste keer is op Aruba tbs opgelegd. De stiefvader van twee jonge jongens heeft vijftien jaar cel en tbs opgelegd gekregen. De rechter acht Gabriel M. schuldig aan het zwaar mishandelen en doodslaan van zijn stiefkinderen. Het gaat om de driejarige Roshandrick en de vijfjarige Rishandro.

Rishandro is vorig jaar november in het ziekenhuis overleden als gevolg van ernstige mishandelingen. Na enkele dagen uitgebreid speurwerk werd ook het lichaam van zijn broer Roshandrick gevonden. Hij is na mishandeling om het leven gekomen en door zijn stiefvader begraven.

Het is opvallend dat de rechter tbs heeft opgelegd. Er zijn geen tbs-klinieken op Aruba en de andere Caribische landen van het Koninkrijk der Nederlanden. Wellicht moet de man op termijn voor zijn behandeling naar Nederland worden gebracht.

De rechter wil dat er meer onderzoek naar de moeder wordt gedaan, voordat de rechtbank een uitspraak doet over haar rol.

Bron : Caribisch Netwerk, ANP, NU.nl
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug