Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Kunst & Cultuur

Rechters verklaren mediawet grondwettig

Datum : 30/10/2013
Land : Argentinië

Rechters verklaren mediawet grondwettig

Het Argentijns Hooggerechtshof heeft afgelopen dinsdag de Mediawet “grondwettig” verklaard. De door president Kirchner in 2009 ingevoerde wet beoogt het medialandschap pluriformer te maken door grote mediabedrijven te verplichten onderdelen af te stoten. 

De grootste mediagigant van het land en fervent criticus van de president, de Claríngroep, tekende na invoering beroep aan tegen de wet die “de vrijheid van meningsuiting en vrijheid van ondernemerschap aantast.” De zeven rechters oordelen dat hier geen sprake van is en geven Kirchner gelijk. 

Na de uitspraak zakte het aandeel van de Claríngroep bijna 6 procent op de beurs en  werd de handel stilgelegd. Naar verwachting zal de mediagroep een deel van haar radio- en televisiezenders, waaronder het populaire Canal 13, afstoten. In een verklaring liet de mediagigant weten “ofschoon wij de uitspraak respecteren, beraden wij ons over verdere juridische stappen bij een internationale rechtbank.” 

 
 
Bron : La Nación, Clarín, El País,The Guardian
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug