Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Economie & Ondernemen

Recordhoogte aandelen YPF en beurs Buenos Aires

Datum : 28/11/2013
Land : Argentinië

Recordhoogte aandelen YPF en beurs Buenos Aires

De Argentijnse Merval aandelenindex is dinsdag met 3 procent gestegen tot een recordhoogte van 5696,2 punten als gevolg van een sterke stijging van aandelen YPF en Edenor. Het YPF aandeel steeg met 11 procent, terwijl elektriciteitsdistributeur Edenor haar aandeelprijs met bijna 19 procent zag stijgen aan het einde van de handelsdag.

Aandelen op het staatsbedrijf Petroleum Company stegen na de aankondiging van een voorlopige overeenkomst tot compensatie door Argentinië, Spanje en Mexico voor de inbeslagname van het meerderheidsbelang van Repsol in YPF vorig jaar. Een stijging van de brandstofprijzen met 6,5 procent duwen de aandelenwaarden van het bedrijf ook op. Ondertussen wordt de stijgende trend van het elektriciteitsbedrijf Edenor voortgezet door een gedeeltelijke verwijdering van de nutssubsidies met mogelijke prijsverhogingen als gevolg.

Als de voorlopige overeenkomst tussen de drie landen door Repsol wordt goedgekeurd en alle beschuldigingen worden ingetrokken, zal YPF de weg geopend hebben om obligaties uit te geven en afspraken met andere oliemaatschappijen kunnen maken voor de exploitatie van de enorme schaliegas- en olievoorraden in Vaca Muerta, die tot de grootste ter wereld behoren.

Bron : Mercopress
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug