Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Vrije tijd & Toerisme

Recordjaar Aruba: bijna een miljoen toeristen

Datum : 21/12/2013
Land : Aruba

Recordjaar Aruba: bijna een miljoen toeristen

Het Arubaans Verkeersbureau kijkt terug op een succesvol jaar voor Aruba als vakantiebestemming. In 2013 worden naar verwachting bijna een miljoen toeristen (958.000) vanuit heel de wereld op het One Happy Island verwelkomd. Dit is een stijging van 6 procent ten opzichte van 2012. Onder Noord-Amerikanen is het eiland al jaren geliefd. Zuid-Amerika is echter de grootste drijver achter de groei van het aantal toeristen. Daar wordt een stijging van 30 procent opzichte van vorig jaar gemeten.

Aruba is al jaren een populaire vakantiebestemming onder Nederlanders. De helft van de Europese vakantiegangers die het eiland aandoen komen uit Nederland. De laatste jaren hebben andere Europeanen, waaronder Zweden en Italianen, het eiland ook in toenemende mate ontdekt. Ten opzichte van 2012 boekten 22 procent meer Zweden en een kwart meer Italianen een reis naar het zonovergoten eiland. Niet alleen voor een relaxte strandvakantie, maar ook voor een huwelijksreis. Met name onder Italianen wordt Aruba, met haar hagelwitte stranden en wuivende palmbomen, steeds geliefder voor de wittebroodsweken.

“We zijn zeer verheugd met de stijging van het aantal bezoekers op ons mooie eiland. In 2014 verwachten we zelfs meer dan een miljoen verblijfstoeristen op Aruba te mogen verwelkomen. Aruba is en blijft een populaire vakantiebestemming. We adviseren mensen dus wel om hun vakantie naar het One Happy Island vroeg te boeken. Ons doel is om het kwaliteitstoerisme verder te ontwikkelen zodat iedereen in alle exclusiviteit een onvergetelijke vakantie beleeft”, aldus Ronella Tjin Asjoe-Croes, CEO van Aruba Tourism Authority.

Bron : Travelution
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug