Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Economie & Ondernemen

REDjet uit Barbados gaat vliegen op Suriname

Datum : 05/01/2012
Land : Suriname

REDjet uit Barbados gaat vliegen op Suriname

Vliegmaatschappij REDjet  uit Barbados wil vliegen op Suriname. Dit meldde minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken aan de Ware Tijd. Volgens Lackin zal er toestemming worden gegeven, nadat de puntjes op de i zijn gezet. Nog even en het is profiteren van goedkoop reizen naar Barbados. De SLM is daar niet voor te vinden.

Het Surinaamse bedrijf sloeg een aanbod van de regering af om op Barbados te vliegen. Het verzoek van REDJet om landingsrechten is dan ook welwillend ontvangen. Dat het opstellen van regionale routes vanuit Suriname gevolgen kan hebben voor de SLM, moet er maar bij komen. Volgens Lackin heeft het “nationaal belang” de voorkeur. Bovendien heeft de SLM altijd nog de gelegenheid nieuwe bestemmingen op te nemen.

Met de nieuwe verbinding is Suriname makkelijk bereikbaar  voor toeristen en zakenlieden. Er lopen ook gesprekken met het Braziliaanse GOL en Copa Airlines van Panama. Als het even kan, wil Suriname zich beschikbaar stellen als aanknopingspunt in de regio. Goedkoop vliegen is het kenmerk van REDjet. Het bedrijf vliegt al op Guyana, Jamaica en Trinidad & Tobago.
 

Bron : Waterkant, de Ware Tijd
Bookmark and Share


Terug