Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Milieu & Natuur

Regen brengt grote verwoestingen in Bolivia

Datum : 05/03/2011
Land : Bolivia

Regen brengt grote verwoestingen in Bolivia

In de Boliviaanse stad La Paz heeft aanhoudende regen gezorgd voor de grootste urbane ramp in de geschiedenis van het land. De regen veroorzaakte de instorting van de hellingen rond La Paz. Het gaat hier om meer dan 140 hectare, waar zo’n 1.500 huizen op gebouwd zijn. 6.000 Mensen zijn hierdoor dakloos geworden. Het gaat vooral om de armere wijken, die op deze hellingen gebouwd zijn. Het voorlopige dodental staat op 52.

Ook buiten de stad zijn veel verwoestingen veroorzaakt. Valleien zijn ondergelopen, rivieren overstroomd en veel landbouwgrond is ondergelopen. In totaal zijn hier zo’n 14.000 families bij betrokken, waarvan 6.400 door werk in de landbouw.

Heel Bolivia is aangeslagen door de ramp. In La Paz worden carnavalsvieringen uitgesteld en ook heeft de regering andere festiviteiten afgelast. In heel het land vinden dit soort solidariteitsbetuigingen navolging. 

Bron : El País
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug