Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Regering Sint Maarten gevallen

Datum : 29/04/2012
Land : Sint Maarten

Regering Sint Maarten gevallen

De regering van Sint Maarten is gevallen, nadat fractieleider Romain Laville van de partij United Peoples uit de fractie is gestapt. Laville heeft aangegeven als onafhankelijk lid verder te zullen gaan. Hierdoor heeft de regering van premier Sarah Wescot-Williams geen meerderheid meer in het parlement.

De partij United Peoples (UP) van Theo Heyliger heeft zes zetels in het parlement en vormt een coalitie met de Democratische Partij (DP) van premier Sarah Wescot-Williams. DP heeft twee zetels in het parlement. Samen met onafhankelijk lid Patrick Illidge had de coalitie negen van de vijftien zetels.

Romain Laville heeft aangegeven de oppositiepartij National Alliance (NA) van William Marlin te zullen gaan steunen. NA heeft vijf zetels heeft in het parlement. Naast de steun van Laville, krijgt de fractie van NA ook steun van de twee reeds onafhankelijke parlementsleden, Patrick Illidge en Frans Richardson. Dit resulteert in een krappe meerderheid voor NA om een nieuwe regering te kunnen vormen.

Bron : Versgeperst, RNW Caribiana
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug