Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Kunst & Cultuur

Regisseur Roma pleit voor het doorbetalen van huishoudsters

Datum : 31/05/2020
Land : Mexico

Regisseur Roma pleit voor het doorbetalen van huishoudsters

Alfonso Cuarón, regisseur van de Oscar-winnende film Roma, heeft zijn steun uitgesproken voor de 2.3 miljoen huishoudelijk werksters in Mexico. Veel van hen zijn door de coronacrisis hun inkomen verloren. Hun werkgevers vragen ze weg te blijven om de gezondheid van hun familie te beschermen, maar betalen ze vervolgens ook niet uit, zo zeggen vakbonden. Cuarón reageert: "Het is onze verantwoordelijkheid als werkgevers om hun lonen te betalen in deze onzekere tijden." Ook in zijn film Roma zet Cuarón huishoudsters in de spotlights. "Het doel van deze campagne is te zorgen voor degenen die voor ons zorgen en hen het respect te geven dat ze verdienen," aldus Cuarón.

In Mexico hebben ondertussen minstens 74.000 mensen COVID-19 gehad, waarvan 8000 mensen overleden. Terwijl in veel landen het zorgpersoneel geprezen wordt, worden in Mexico veel mensen met medische beroepen op straat aangevallen. Vooral verplegers worden vaak aangevallen, soms door familieleden van COVID-19 patiënten. Ook lijken sommige aanvallen erop gericht op de zorgmedewerkers te desinfecteren.

Bron : BBC
Bookmark and Share


Terug