Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Reisbudget parlement Sint Maarten gehalveerd

Datum : 12/07/2014
Land : Sint Maarten

Reisbudget parlement Sint Maarten gehalveerd

De in de maak zijnde wijzigingen op de begroting van 2014 zullen het reisbudget voor parlementsleden van Sint Maarten halveren. Het zo vrijkomende geld zal besteed worden aan subsidies voor de Charlotte Brookson Academy, de Sint Maarten Carnival Development Foundation en de Sint Maarten Heineken Regatta.

Minister van Financiën Martin Hassink stelde dat de Charlotte Brookson Academy 100.000 gulden subsidie zal ontvangen en dat het overige bedrag wordt overgeheveld naar het ministerie van Toerisme, Economische Zaken, Transport en Telecommunicatie voor uitgaven aan het carnaval en de Heineken Regatta. In de begrotingen van de twee grootste evenementen van het land was dit jaar gesneden, vanwege de bezuinigingen op de overheidsbegroting.

Genoemde begrotingswijzigingen en enkele nieuwe overheidsinkomsten en -uitgaven zouden op 30 juni besproken worden in een vergadering van de Centrale Commissie van het parlement, maar er was geen quorum voor die vergadering. Deze zal nu plaatsvinden in de eerste week van augustus, als het parlement terug is van reces.

Het snijden in het reisbudget van het parlement is het resultaat van een motie, ingediend door DP-lid Roy Marlin en aangenomen na het debat over de begroting voor 2014 in januari. Het budget gaat van 750.000 naar 375.000 gulden, zodra de wijziging is aangenomen door het parlement. De bezuiniging zal het reizen van parlementariërs beperken, met name naar bijeenkomsten van het Latijns-Amerikaans parlement Parlatino.

Bron : Amigoe
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug