Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Vrije tijd & Toerisme

Religieus toerisme in Argentinië neemt toe door Paus

Datum : 29/03/2013
Land : Argentinië

Religieus toerisme in Argentinië neemt toe door Paus

Pasen belooft dit jaar voor Argentinië een toeristisch succes te worden. Dit niet alleen vanwege de feestdagen die maandag en dinsdag gehouden worden ter ere van de veteranen en de gevallenen van de oorlog om de Falklands in 1982, maar ook vanwege de nieuwe paus. Met Paus Franciscus is het religieus toerisme toegenomen.

Functionarissen en ondernemers in de toeristische sector merken dat de interesse voor deelname aan katholieke festiviteiten is toegenomen. Er zou een ware ‘papamania’ aan de gang zijn. Zo waren de palmzondagmissen al beter bezocht dan gewoonlijk. Drie van de vier Argentijnen zijn katholiek, maar slechts een kwart van de bevolking bezoekt regelmatig religieuze ceremonies.

De meeste toeristen worden verwacht in de religieuze bestemmingen als Tandil, Luján en San Nicolás. In Buenos Aires, waar paus Franciscus geboren werd willen ze ook gebruik maken van het ‘paus effect’. De gemeente heeft drie toeristische rondleidingen rondom zijn figuur georganiseerd. Deze zullen onder andere langs het aartsbisdom en de kathedraal gaan waar Bergoglio woonde. Ook zullen ze langs de kerken van San Ildefonsa gaan waar hij de zondagsmis hield en langs de kerk van San Francisco, waar hij zijn naam van afgeleid heeft.

Ook andere hotels en toeristenorganisaties organiseren rondleidingen naar plaatsen die belangrijk zijn geweest voor Bergoglio, zoals de kerken die belangrijk geweest zijn voor zijn vorming, de plaatsen waar hij gestudeerd heeft en zelfs de plek waar hij enkele vervolgden verborgen zou hebben tijdens de laatste dictatuur. Dit laatste punt heeft voor veel opschudding gezorgd bij zijn benoeming en niet iedereen is het er over eens of hij destijds eerlijk gehandeld heeft.

Toeristenorganisaties hopen dat ook na Pasen meer buitenlanders naar Argentinië blijven komen om de oorsprong van de eerste Amerikaanse paus en zijn tekenen van eenvoud te leren kennen. Zij zeggen dat dit ook gebeurde in Polen met Johannes Paulus de Tweede en in het Duitse dorp Markt lam Inn waar Benedictus de XVI geboren werden. 

Bron : El País
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug