Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Vrije tijd & Toerisme

Renovatie Willemstoren Bonaire klaar

Datum : 11/03/2012
Land : Bonaire

Renovatie Willemstoren Bonaire klaar

Rijkswaterstaat is klaar met het opknappen van de Willemstoren op Bonaire. De renovatie is onderdeel van het omvangrijke project Renovatie Vuurtorens Bonaire. Door de renovatie kunnen toeristen en onderhoudsmedewerkers de vuurtorens weer veilig betreden. Daarnaast wordt het monumentale karakter van de torens beschermd.

De onderhoudswerkzaamheden zijn in oktober 2011 begonnen en duren nog tot augustus 2012. Tijdens de opknapwerkzaamheden aan de vuurtorens blijven de lichten operationeel, zodat de scheepvaart hiervan geen hinder ondervindt. De andere vier torens die binnenkort een opknapbeurt krijgen zijn Spelonk, Wecua, Seru Bentana en Klein Bonaire. Nadat alle torens zijn opgeleverd, zal hier op een feestelijke manier aandacht aan worden geschonken.

Bonaire is eigenaar van de gebouwen en constructies. Het eilandbestuur krijgt na oplevering van de vuurtorens door Rijkswaterstaat weer de verantwoordelijkheid voor het beheer en het onderhoud van de gebouwen. Rijkswaterstaat blijft echter na de oplevering verantwoordelijk voor het brandend houden van het licht van de vuurtorens. Het elektrotechnisch onderhoud is uitbesteed aan Radio Holland.

 

Bron : RNW, Antilliaans Dagblad
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug