Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Economie & Ondernemen

Repsol publiceert kosten nationalisering YPF

Datum : 10/05/2012
Land : Argentinië

Repsol publiceert kosten nationalisering YPF

De Spaanse oliemaatschappij Repsol heeft haar resultaten gepubliceerd, waarin de kosten van de nationalisering van het meerderheidsbelang in YPF door de Argentijnse staat duidelijk naar voren komen.

Het eerste kwartaal leverde Repsol, toen nog inclusief YPF, een nettowinst van 635 miljoen euro op, wat een daling van 3 procent is ten opzichte van een jaar eerder. De nettowinst zonder YPF bedroeg slechts 474 miljoen euro, al is dat een stijging van 4 procent vergeleken met de cijfers van het vorige jaar. Door de stijgende olieprijzen en de groei in vloeibaar aardgas zijn de bedrijfswinsten flink toegenomen.

Argentinië heeft in april beslag gelegd op het meerderheidsbelang van Repsol in YPF. De wetgeving die de nationalisering mogelijk maakt, is in mei met overgrote steun door het Argentijnse parlement goedgekeurd. De inbeslagneming heeft tot grote protesten van de Spaanse regering en de Europese Unie geleid.
 

Bron : BBC
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug