Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Republikeinen Verenigde Staten boycotten vrijhandelsverdrag met Colombia

Datum : 01/07/2011

De democratische senator Max Baucus heeft gezegd teleurgesteld te zijn in de boycot door republikeinen van de bijeenkomst die was gepland om te beslissen over een vrijhandelsverdrag met Colombia.

Onderhandelingen over het vrijhandelsverdrag duren al maanden voort, en telkens lijkt er een nieuw obstakel op de weg waardoor het akkoord geen doorgang kan vinden. De senator benadrukte dat door het afwijzen van het verdrag door zijn collega’s, veel tijd verloren gaat. Hij hamerde erop dat een akkoord voor veel werkgelegenheid zou zorgen. Door de boycot van de republikeinen is de hele bijeenkomst geannuleerd.

De republikeinen zouden de bijeenkomst geboycot hebben uit protest tegen Obama’s volharding in het bijvoegen van een zogenaamd trade adjustment assistance (TAA) in het verdrag. Een TAA is een actieplan dat helpt om arbeiders die door handel buiten de boot vallen te hertrainen tot ander werk.

 
Bron : Colombia Reports
Bookmark and Share


Terug