Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Rihanna in actie tegen geweld in Barbados

Datum : 29/12/2017
Land : Barbados

Rihanna in actie tegen geweld in Barbados

Op tweede Kerstdag, Boxing Day in Barbados, werd rond 7 uur ’s avonds een jonge man doodgeschoten in de stad Saint Michael. Volgens lokale media betrof het de 21-jarige Tavon Kaiseen Alleyne, een volle neef van de in 1988 in Saint Michael geboren superster Rihanna. De zangeres is volgens berichten op haar Instagram pagina volledig in shock. Ze pleit er op sociale media voor om het vuurwapengeweld in haar geboorteland per direct een halt toe te roepen.

“Rust in Vrede neef… Ik kan niet geloven dat ik je gisteravond nog in mijn armen had.” Hoewel ze zijn naam niet noemde, plaatste ze wel een foto van zichzelf met Alleyne op haar Instagram account, gevolgd door de hashtag #endgunviolence.

Honderdduizenden reacties en condoleances volgden en de autoriteiten van het Caribische eiland hebben contact opgenomen met een vertegenwoordiger van Rihanna.

Eerder dit jaar besloot de regering van Barbados het leger in te zetten ter ondersteuning van de politie tegen het toenemende vuurwapengeweld in het land, naar verluid vooral gepleegd door drugshandelaren. 

Bron : The Guardian, Caribbean 360
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug