Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Rihanna is buitengewoon ambassadeur Barbados

Datum : 22/09/2018
Land : Barbados

Rihanna is buitengewoon ambassadeur Barbados

Rihanna is sinds donderdag buitengewoon ambassadeur van Barbados. De zangeres is op het eiland geboren. De regering van het eiland verklaarde dat de dertigjarige zangeres is aangewezen als "buitengewone ambassadeur met volmacht, met speciale aandacht voor het promoten van onderwijs, toerisme en investeringen in het eiland".

"Robyn 'Rihanna' Fenty heeft de titel gekregen, omdat ze een prominente inwoner van Barbados is die aanzienlijk heeft bijgedragen aan het imago van het eiland in de wereld", staat in een verklaring van de overheid. "Rihanna heeft met haar liefdadigheidswerk, vooral op het gebied van gezondheid en onderwijs, haar grote liefde voor dit land laten zien."

De zangeres was al cultureel ambassadeur van Barbados. Ze kijkt uit naar haar nieuwe functie, zo liet ze weten in een verklaring. "Ik had niet trotser kunnen zijn op deze prestigieuze titel in mijn thuisland. Ik kan niet wachten om met premier Mottley te werken aan een nieuw imago voor Barbados."

Bron : BuzzE, AFP
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug