Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Rijlessen voor kinderen in Paraguay

Datum : 30/07/2018
Land : Paraguay

Rijlessen voor kinderen in Paraguay

In de Paraguayaanse hoofdstad Asunción is een rijschool geopend voor kinderen en jongeren. Op een miniatuurparcours leren de kinderen over veiligheid in het verkeer om verkeersongelukken te voorkomen. Op het parcours, dat onder andere stoplichten en verkeersborden bevat, wordt gereden met skelters. Verwacht wordt dat scholen uit de hele stad hier naartoe zullen komen om de kinderen bekend te maken met de verkeersregels. 

In plaats van boeken en toetsen krijgen de kinderen een korte video te zien, waarna ze aan de slag kunnen op het parcours. Met verschillende attributen kunnen de kinderen spelenderwijs kennismaken met verschillende verkeersborden en signalen om zo een efficiëntere en veiligere rijomgeving te creëren. De lessen starten vanuit het perspectief van de voetganger, waar kinderen zelf de straat over moeten steken. Vervolgens mogen ze in de skelters over het parcours rijden, zodat ze ook de kant van de automobilist leren kennen. 

Carlos Aguilera, hoofd van de rijschool voor kinderen, vertelt aan EFE dat er jaarlijks zo'n 1200 mensen omkomen in verkeersongelukken door het hele land, gemiddeld vier of vijf dodelijke slachtoffers per dag. Zo'n 14 procent van de slachtoffers is tussen de 7 en 16 jaar. Het doel van het park is verkeersonderwijs deel uit laten maken van het onderwijs in het land, om zo toekomstige ongelukken te voorkomen. 

Bron : Latin American Herald Tribune
Bookmark and Share


Terug